top of page

Sokerointi

Sokerointi on tehokas, hellävarainen ja vegaaninen karvanpoistomenetelmä, joka samalla kuorii ihon silkinpehmeäksi. Sokeritahna on tehty 100 % luonnollisista ainesosista, eikä sen kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Se ei myöskään aiheuta allergisia reaktioita. Sokerimassa on niin luonnollista ja puhdasta, että voit vaikka syödä sitä. Sokerointi sopii kaikille kehon karvoille ja ihoille.

Hygienia

Sokeroinnissa karvat poistetaan karvatupesta, jolloin se vähentää karvatuppeen liittyvää bakteerinkasvua. Ihon pinnalla elävät bakteerit ja hiivat aiheuttavat epämieluisan hajun päästessään kosketuksiin hien kanssa. Säännöllisellä sokeroinnilla iho on puhdas, jolloin hikikään ei haise.

Sileämpi, kuorittu iho

Sokerointi poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa, jolloin ihosta tulee sileä ja kirkkaampi. Kosteusvoide imeytyy paremmin ihoon sokeroinnin jälkeen. Sokeroinnilla saadaan poistettua iholta myös vaatteista tarttuneet väriaineet ja kemikaalit. Myös tatuoinnit kirkastuvat, kun niiden päältä poistetaan kuollut ihosolukko.

​Lyhyet karvat

   Sokerointimenetelmää käytettäessä karva voi olla minimissään vain 1mm pituinen. Monet kokeneet sugar artistimme osaavat poistaa karvoja jo 1-2 päivän kuluttua karvojen ajosta.

Vähentää sisäänpäin kasvaneita karvoja

Pseudofolliculitis barbae (PFB) on yleinen karvatuppien tulehdusreaktio. Kuolleet ihosolut saattavat tukkia karvatupen suun ja estävät joskus uuden karvan esiintulon. Tällöin iho saattaa tuntua kutiavalta ja siihen voi nousta näppylöitä. Kuiva iho on alttiimpi tallaisille reaktioille. Säännöllisellä sokeroinnilla ja ihon oikeanlaisella kotihoidolla saadaan iho terveeksi ja sileäksi.

shutterstock_1583873731_edited.jpg
Bare Skin

Ei katkenneita karvoja

Sokeroiontimenetelmässä sokeritahna kietoutuu karvan ympärille tehden sen notkeaksi, samalla se tihkuu karvatupen suuaukkoon tarttuen pieneen karvan alkuun. Sokeroinnin edetessä pienetkin karvat poistuvat karvatupesta katkeamatta. Sokeroinnissa karva poistetaan aina karvatupesta sen luonnolliseen kasvusuuntaan, mikä auttaa poistamaan karvan murtamatta sitä ja lisäksi asiakas ei tunne epämukavuutta.

Vähentää karvan kasvua

Useiden sokerointikäsittelyjen jälkeen karvatuppi surkastuu ja karva muuttuu koko ajan hennommaksi. Koska sokerilla voidaan poistaa lyhimmät ja hennoimmat karvat, on mahdollista poistaa karvat niiden varhaisessa kasvuvaiheessa. Tämä voi johtaa karvojen pysyvään poistumiseen.

​Sheivaus vs sokerointi

Höyläys on nopea ja helppo tapa poistaa karvoja, mutta se voi aiheuttaa ihoärsytystä, ihoviiltoja sekä sisäänkasvaneita karvoja. Sokeroinnissa karvat poistetaan juurineen, jolloin iho pysyy karvattomana ja sileämpänä pidempään. Sheivauksessa karva katkaistaan ihon pinnalta, jolloin terävä sänki on esillä jopa jo seuraavana päivänä, saattaa aiheuttaa iholla kutinaa ja ärsytystä.

Karvanpoistoaineet vs sokerointi

Karvanpoisto aineiden tarkoituksena on heikentää karvan kiinnitystä ihossa. Aineet ovat kuitenkin voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä, ihon punoitusta sekä arkuutta.

Laser Hair Removal
Topless Woman

Sattuuko sokerointi?

Sokeri ei tartu eläviin soluihin – ainoastaan karvaan ja kuolleeseen ihosolukkoon – jolloin sokerointi on hellävaraista iholle. Karvanpoisto suoritetaan aina niin nopeasti ja kivuttomasti kuin se vain on mahdollista. Kivun tunteminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten yleinen vireystaso, hormonikierto ja jotkut lääkitykset. Karva irrotetaan karvatupesta, jolloin tuntuu nipistystä iholla. Kun karva on poistettu ei iholla enää ole kivuntunnetta. Yleensä ensimmäinen sokerointikerta on kivuliaampi, mutta säännöllisellä sokeroinnilla karvan laatu heikkenee ja karva irtoaa karvatupesta helpommin.

Kenelle sokerointi sopii?

Sokerointi on lähtökohtaisesti kaikille sopiva karvanpoistomenetelmä. Sokeria käytetään ihonlämpöisenä, jolloin se sopii aivan kaikille ihoalueille. Sokerointi ei riko ihoa, kuorii hellävaraisesti ihoa ja on turvallista käyttää myös suonikohjuisella iholla, sekä psoriaatikoilla.

Milloin sokerointia ei voida tehdä?

Jos hoidettavalla alueella on ihosairauksia, kuten akne, ruusufinni, atooppinen ihottumat, auringon polttama iho, uudet arvet tai iho on rikki, ei karvanpoistoa suositella. Myös jotkut lääkekuurit, kuten Roacuttan-hoito on vasta-aihe karvanpoistolle.

Kuinka usein sokeroinnissa tulisi käydä?

Karvankasvu ja kasvusykli on yksilöllinen, joten ihan tarkasti on vaikea määritellä kuinka useasti sokeroinnissa tulisi käydä. Alkuun olisi hyvä käydä hieman tiheämmin sokeroitavana, mutta kun karvan kasvu alkaa hidastumaan säännöllisen sokeroinnin myötä, hoitoväli pitenee. Useimmiten hyvä väli sokeroinnille 3-5 viikkoa, ainakin alussa.

Young Model

Ammattilainen vs kotisokerointi?

Sokerointi tulisi tehdä aina hyvin puhdistetulle iholle hygieenisesti ammattilaisen toimesta komplikaatioiden ja riskien välttämiseksi. Sokerointitekniikka vaatii myös harjoittelua ja kokematon käyttäjä saattaa aiheuttaa katkenneita ja sisäänpäinkasvaneita karvoja. Vaatii myös erityistä taitoa ja notkeutta, että pystyisi kaikilta kehon alueita (esim selkä) poistamaan itse karvoja.

Mitkä karvat sokeroinnilla voidaan poistaa:

  • Hiukset: niskavillat, hiusraja otsassa, pulisonkien alue niskassa:  Niska pysyy siistinä lähes koko hiustenleikkausvälin

  • Kulmakarvat

  • Nenäkarvat

  • Kasvot

  • Korvakarvat ja korvalehtien kuorinta

  • Hormonaaliset huuli- ja leukakarvat

  • Parta: parran rajaus

  • Kainalot

  • Vatsa

  • Selkä

  • Rinta

  • Kädet: Käsivarret, sormet, kämmenselkä

  • Jalat: jalkaterät, varpaat, sääret, reidet

  • Intiimialue: Brassi, bikiniraja, peppu ja genitaalialue

bottom of page